Tento web používá soubory cookie
Používáme soubory cookie, abychom zajistili, že vám na našich webových stránkách poskytneme ten nejlepší zážitek. Pokud budete pokračovat v používání stránky, budeme předpokládat, že jste spokojeni s přijímáním všech souborů cookie na této stránce.

Fino alobal extra silný 10m x 28cm 11 mikronů

Katalogový kód: AQM25

skladem (34)
38,70 Kč

1,65 EUR

31,96 Kč bez DPH
Čárový kód: 5201314941613, 5201314941118, 5900536352046

Výrobce/distributor:Sarantis Czech Republic, s.r.o.
Celá nabídka od výrobce

Alobal je v kuchyni oblíbený zejména pro svou všestrannost, nízkou cenu a snadné použití. V alobalu můžeme potraviny rozmrazovat, zamrazovat, péci a nebo uchovávat.

Alobal - z čeho se vyrábí?
Alobal je obchodní název pro hliníkovou fólii, která je vysoká maximálně 14 mikrometrů. Jak je z jejího oficiálního názvu patrné, je vyrobena ze slitiny hliníku (z bauxitu) pomocí ohromného množství elektrické energie. Hlavním úkolem hliníkové fólie je chránit potraviny před světlem, kyslíkem, vlhkostí a bakteriemi při extrémních teplotách (minusových i plusových).

Pro zajímavost:
Vyzkoušejte takzvaný bio alobal, který se vyrábí z recyklovatelného hliníku. Při výrobě recyklovatelného hliníku je potřeba o 95% energie menší, než při výrobě primárního hliníku, ze kterého se alobaly běžně vyrábí.

Využití alobalu v kuchyni
Alobal je v kuchyni nepostradatelným pomocníkem, protože má skvělé ochranné vlastnosti. Chrání výživovou hodnotu a kvalitu jídla, používá se k balení potravin umístěných do lednice, které chrání před vysušením. Současně také dokáže udržet chuť, vůni, vitamíny a konzistenci potravin. Vysoká tepelná vodivost hliníku usnadňuje rozmrazování, pečení, grilování nebo zamrazování. V alobalu lze péci maso, ryby, sekanou, špíz, brambory, těsto na roládu a nebo například knedlíky. Potraviny připravené v alobalu zůstanou krásně šťavnaté.

Použití alobalu v kuchyni - užitečné rady a tipy
Díky alobalu můžeme udržet zeleninu čerstvou i po delší dobu, protože ji ochrání před vnějšími vlivy. Pozor si musíme dát na kyselé druhy zeleniny, které mohou reagovat na hliníkovou folii a následně zhořknout.
Před pečením alobal nejdříve potřeme zevnitř tukem (máslem nebo olejem), aby se k němu zapékaný pokrm nepřilepil.
Při grilování můžeme alobal použít k přípravě masových špízů (budou měkké a šťavnaté), nebo jako podklad při grilování masa, ryb, uzenin a zeleniny (aby do ohně nekapal omastek).
Pokud připravujeme špízy v alobalu, zabalené balíčky pokládáme vždy „uzávěrem" vzhůru a umístíme je do těsné blízkosti tepelného zdroje. Vhodné je maso a zeleninu nakrájet na tenčí plátky, rychleji se propečou a pustí šťávu.
Z alobalu si můžeme vytvořit originální formu na dorty nebo cukroví. Ustřihneme kus alobalu a přehneme ho. Poté ho různě kroutíme a tvarujeme. Nakonec spojíme okraje.
Alobal je výborný také při přípravě koláčů. Plech vyložíme alobalem a na něj nalijeme těsto, vložíme do trouby a pečeme. Alobal nám pomůže, aby se nám nepřepekly okraje koláče.
+420 728 216 316
obchod@drostra.cz
© Drostra.cz, 2016