HB-Lak Praganda nakládací sůl s jódem 250 g
Katalogový kód: AZG20
není skladem
30,40 Kč
Měrná cena: 121,60/ 1kg
1,28 EUR
27,15 Kč bez DPH
Čárový kód: 8594028511119
Návod na použití:
Uzené maso: kusy masa se nasolí směsí praganda 20 - 30g na 1kg masa. Nasolené maso se nechá asi 2 dny v chladu zaležet. Poté se zalije lakem (na 1 litr vody se použije 100 g PRAGANDY) a nechá se zaležet až 10 dnů v chladu, přičemž se doporučuje po 2-3 dnech maso překládat. Zaležené maso udíme obvyklým způsobem.
Domácí klobásy: k 1 kg nakrájeného masa přidáme asi 25 g směsi PRAGANDA, promícháme a necháme v chladu proležet 1-7 dnů. Po proležení přidáme ostatní přísady (koření, česnek apod.). Promícháme, naplníme do střev a zaudíme.
Obsahuje: jodovanou sůl, dusičnan sodný, cukr.